Alttan ve
üstten beslemeli iki farklı seçeneği mevcuttur.
Alttan beslemeli model : 1000 cc likit hazneli
Üstten beslemeli model : 750 cc likit haznelidir
Nozzle Ölçüsü : 1.4 mm
Tetikleri çift kademeli ve yüksek hassasiyetle tasarlanmış ve çalışmaktadır
Çift kademeli tetik ilk basamağında havayı açar parmak hareketi ile rahatça algılanabilir; ikinci bir kademeden sonra sıra iğneye gelir ve iğne geri çekilmeye başlandığında akışkandan önce salınmaya başlayan hava içerisine homojen biçimde yayılan boya partikülleri başarılı ve homojen bir biçimde püskürtülür.
Tetikteki bu ayrıntı birçok 20-25 TL lik boya tabancasında teoride olmasına rağmen kesinlikle bu hassasiyette çalışmaz, bu da bize şöyle bir avantaj sağlar ki; SUDAN ÇOK DAHA AKIŞKAN OLAN VE ATILMASI ZOR ALKOL BAZLI BOYALARDA BİLE TEK BİR DAMLA TÜKÜRME ya da İSTEM DIŞI PÜSKÜRME YAPMADAN EN HOMOJEN BİÇİMDE BOYA ATILMIŞ OLUR.
Boya tabancasında kurulmuş bu hassas dengedeki en önemli faktörlerden bir tanesi de nozzle (meme) ve iğnenin birbirine mikron düzeyinde ciddi bir hassasiyetle uyumlandırılmış olması ve iğneyi baskılayan yayın stabil konumudur.
Bunun manası hassas iğne ve nozzle arasından boya tabancasının kullanılmayan anlarında boya sızması olmadığı için, nozzle ve aircap etrafında püskürtmeye başlama öncesi boya kalmaz ve önce açılan hava ile yüzeye sıçrama yapmaz.
Bu rahatlıktan yola çıkarak siz de boyama esnasında yüzeyle aranızdaki mesafenizi her defasında korumuş dolayısıyla yüzeyi homojen olarak boyamış olursunuz.
Aircap üzerinde ve aynı zamanda da nozzle (meme) etrafında ciddi bir hava akışkan hesaplaması ile dizilmiş olan 10 ADET MİKRO – 2 ADET ORTA, 2 ADET BÜYÜK VE 1 ADET DE TAM MERKEZLİ NOZZLE ETRAFINDAKİ HALKASAL HAVA KANALLARI tabancadan çıkan hava ve boyanın en homojen biçimde karışmasını sağlar.
Paasche firmasının bu ürünlerini kullanmaya başladığınızda bu zamana kadar ne yazık ki boya tabancası kullanmadığınızı anlayacaksınız. Herhangi bir tabancadan çok çok farklı olduğunu tek kullanımda anlamak kesinlikle güç değil.
Boya tabancası üzerindeki 3 adet hava ve boya kontrol ünitelerinin işlevleri resimler üzerindeki açıklamalarda yer almaktadır.
Nihayetinde tüm bu basit gibi gözüken ayrıntılar bir araya geldiğinde boya akışını inanılmaz bir biçimde düzene sokuyor. Piyasada ciddi paralar ödeyerek aldığınız çok çok pahalı tabancalarda bile boya istenen yüzeye eliptik ya da oval bir biçimde düşer dolayısıyla da boya atarken izlediğiniz hat üzerindeki orta kısım ne yazık ki daima daha kalın kalır.
Ama Paasche`nin bu seri tabancalarında birçok etmenle kontrol edilmiş hava ve boya akışı ciddi bir denge içinde olduğundan boya yüzeye bir dikdörtgen çerçevede ve kenarlardan çok daha pararel olarak düşer !!!
BELKİ SİZ VE PROFESYONEL BİR GÖZ BUNU FARKEDEMEZ AMA BUGÜN BİR ÇOK OTO SERVİS VE GALERİCİNİN ELİNDE GÖRMEYE ALIŞTIĞIMIZ BOYA KALINLIK ÖLÇÜM CİHAZLARI ÇOK RAHAT BİR BİÇİMDE FARKEDEBİLİR !!!